ST 24. nap (Dom Klementa Juga – Dom pri Krnskih Jezerih)

Tulajdonkeppen ez is pihenőnap, mert a egesz napi távunk a következő menedékházig mindössze 4 km, 743 m felfelé szinttel. Nem is sietjuk el a reggelt, bar a reggeli nem vesz túl sok időt igénybe: rendelnék egy “breakfast” nevű ellatmanyt 4 euroert, de a pincér szerepet betöltő srac szól, hogy az csak kenyer, vaj es marmelde. Oke, rendelek akkor tojást 3 euroert. Erkezik is nemsoká 2 tükörtojás a maga egyszerűségében, kenyer, villa, vagy minden mas nélkül. Kenyeret aztan keresre kapok. Teát külön kéne rendelni, azzal mar nem is bajlódok.

A Klement Juga ház külsőségiben es belsőleg is minden szempontból nagyon emlekeztet Nagy-Hideg-hegyre. 🙂

Ezen a kornyeken az a szokas, hogy nem engednek halozsakot használni, helyette “ecologische” agynemut adnak 2,50-ert ilyen tyvek-szerű, papíralapú anyagból. Nem értem, ebben mi az ökologikus, mert egy hasznalat utan dobjak a kukaba.

A Lepena-völgyből egy szakadatlan szerpentin vezet fel a tó felé. Rengetegen vannak rajta, még busszal is érkezik egy elég vegyes társaság az indulolponthoz. Rettenetesen idegesítőek, rohannak, aztan kifulladnak, utana megint rohannak, közben be nem all a szájuk. Ha epp előttük mész, a s**edbe bujnak, ha elotted mennek, utolered őket, amikor 10 percenkent megállnak. Zeng az egesz erdo tőlük.

A Planinski Dom pri Krnskih Jezerih házhoz 1385 m-re hamar felérünk. Lerakjuk a hátizsákokat, es csak lengén megyünk tovabb a negyed orara levo tóhoz.

Mar fürdenek benne, pedig tabla tiltja (amit mi utolag latunk csak). A viz hűs, de nem hideg. Jana a felbújtó, végül mindhárman a vizben kötünk ki, ami apró halakkal van tele. Amint megallunk, jonnek es csipkedik a lábunkat, meg a Rubyét is megkóstolják. 🙂

Delutan párat dörög es felhosodik is, de a jósolt vihar vegul elmarad. Pörköltben úszó gnocchit vacsorázunk a lassú estében. Ruby kidől, amint letelepszunk egy padhoz.

Estere az eso is megerkezik.

ST 24. nap (Dom Klementa Juga – Dom pri Krnskih Jezerih)” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Üzemelteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: