ST 12. nap (Fraganter Schutzhaus – Rangersdorf)

A mai nap eddig az egesz túra legalja. Amilyen nagy remenyekkel vártam, mint a hires Alpe-Adria trail része, olyan nagy csalódás várt kb. az első 3 km után…

Az egykori Rollbahnweg a Fraganterhausból lefele vezető úton még nagyon barátságos, es ez egy egykori rezbanyaszati emlek is egyben.

Odelent már a Möll völgye, amit 2 éve alternatív AAT-útként Rubyval bejártunk, mert fent rengeteg tehén volt. (Most is van. 😫)

Az történt ugyanis, hogy Rangersdorf környékén tavaly októberben elég csúnya idő volt, ami áradásokat, erdőborulásokat es földcsuszamlásokat okozott. Az erdészeti munkák/takaritasok mindmáig tartanak, csak ezt nem annyira jelölik az agyonreklamozott AAT úton sehol. Ugyhogy mikor először bekerültünk egy ilyen akadalypalyara, még viccesnek tartottuk, es bíztunk benne, hogy pár 10 m után vége.

De utana már nem nagyon volt ilyen mókás a helyzet, főleg, mikor esni is kezdett, és az áthatolhatatlan gallyak miatt vissza is kellett fordulni.

Sehogy nem fér a fejembe, hogy ha annyi penzt ráköltenek az Alpe-Adria marketingjere, miért nem bírnak egy laminalt cetlit kitűzni az ösvény végeire, hogy Kedves Emberek, még nem győztük megtisztítani az utakat, ne menj erre!

Egy dolog, ami a Börzsönyben 1000x jobban működött hasonló havaria esetén…

Hogy ne legyek nagyon negativ, itt egy par tajkep, de a ~20 km aszfalton lefelé gyaloglásról nincs mit meselnem. A legnagyobb szivas egy ilyen túrán.

Stallban felszalltunk egy buszra, mert mar azt a két falunyi távot sem volt lelkierőnk legyalogolni, es eljöttünk Rangersdorfba, a Kräuterpension Rosenkranzba, ahol én két éve is megszálltam Rubyval. Sőt, egy pihenőnapot is megszavaztunk. Juhuu, alvas, lablogatas! 😀

Ja, a buszon nem kell kutyajegyet venni, es a szájkosarat sem emlegették! 👏👍

ST 12. nap (Fraganter Schutzhaus – Rangersdorf)” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Üzemelteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: