MH 4. nap: Hülye vagyok (Hochgang – Giggelberg)

Ez a rossz döntések napja.

Már tegnap rémisztgettek a rifugióban, hogy ma 3-4 órás eső és Gewitter is lesz. A Meteoblue is konstans esőt jósolt erre részre ma délutánra.

Természetesen nem esik, nem villámlik, 18 fok van, süt a nap. De mivel én szentül hittem az esőt, ma egy nyomorult táv utan egy nyomorult helyen vagyunk. Túlbiztosítottam a mai napot.

Vissza a reggelhez…

A Hochgangból többé-kevésbé egyszerre indult el ma reggel 3 páros: egy idősebb, testesebb merani pár, egy középkorú, sportos páros (akikkel már Christlhof óta kerülgetjük egymást), és mi ketten. Mivel a menedékházból Ruby már mindenkit ismert “látásból”, így bárki ment előbb, póráz nélkül néha legalább 50 m-re előre ment, sokszor annyira, hogy nem is láttam. Ilyenkor nagyon nehéz vele, és különösen hamar fel tud forrni az agyvizem azon, hogy ennyire barátságos akárkivel, rám, a mumusra meg – aki meg csak veszekszik vele, visszahívja, pórázra köti és azon cibálja – nem is hallgat. Nos, ezzel nagyjából el is meséltem a délelőttöt.

Na jó, egy dolgot kihagytam, a teheneket. A Hochgang után van egy Alm, ahol konkrétan a jószágok közt vezet az út. Volt ott minden, kicsi, nagy, barna, fekete, nagyszarvas meg kisszarvas… Ha csak ketten vagyunk, nem tudom, hogy megyünk át közöttük. Igy viszont szerencsére besoroltunk a középkorú sportos páros mögé, és nem volt gond. Azért egy pár tehén utánafordult, némelyik utána is lépett Rubynak, de a túrabottal vissza tudtam őket tartani. Valószínűleg ezek a tehenek errefele kevésbé temperamentumosak, mint az AAT-sek, főleg, hogy az itteniek tejelő tehenek, nem szuperfitt húsmarhák, mint az ottaniak. Itt ráadásul jó nagy kolompot kötnek mindegyik nyakába (biztos, h őket is zavarja), így legalább már az egész völgy zeng, ahogy befordulsz, és elejétől végéig kiver a víz az előjeltől. 🙂

Szóval az eső miatt Giggelbergre érve mérlegelnem kellett, mert a legközelebbi szálláslehetőség innen 3 órányira van (bálnáknak min. 4), és a sátrazást most a beígért vihar miatt elvetettem. Giggelbergről Anwolf (egy német csaj, aki kutyával már két éve végigjárta a MH-t) csupa rosszakat írt. Most már én is látom, hogy miért. Ruby miatt a régi épületben kaptam helyet (de itt ez nem olyan romantikus, hanem kb a lomtár), ahol nincs víz, csak a szomszéd épületben, de ott is csak hideg és nem ivóvíz. De felajánlották, hogy a kecskéken keresztül jöjjek fel zuhanyozni az új házba. Mivel az a szobánk alatt nem messze disznóól van, a kecskékből már igazán nem lesz gond. 😀 Meg legalább azt is tudom, mitől van abban a régi házban annyi légy. Amúgy a “kutyás szálláson” se wifi, se mobilnetes elérés nincs. A tiroli knödellevest meg penészes kenyérből készítették. A ház saját kutyái nem túl barátságosak Rubyval, bar azok legalabb elzavarhatok, nem ugy, mint a ház macskája, ami eddig 3x támadta meg Rubyt. Utoljára a teraszon az egyik asztalról ugrott rá csórikámra. Most, hogy újra feljöttünk az “ólból”, szólnom kellett, hogy zárják be valahová.

Mindeközben süt a nap a Vinschgau-völgyben, és a guta megüt. Nagyon nem kéne itt lennünk. Nyúl vagyok, és még annak is béna.

Beosztottam a maradék távot, hétfő estére fenn kell lennünk a Stettinerhüttében 2800-on, úgyhogy nem lesz ennyi időm írogatni, max instára megy majd 1-2 kép. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Üzemelteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: